Връзки

Анкета

Необходимо ли е гимназията да се преобразува?
 
ДАРЕНИЕ ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „ДЪГА”

16-01-22-1В град Ямбол, в ГПЧЕ "Васил Карагьозов", преди 11 години беше даден старт на една прекрасна благотворителна инициатива, която с течение на годините се превърна в традиция. И днес, тя не е забравена, дори напротив, продължава да се разраства и да вълнува малки и големи.
Тази година, щафетата отново беше в ръцете на 12"б" клас от Ямболската Езикова гимназия с класен ръководител г-жа Снежа Рускова. Ентусиазирани и готови на всичко, за да помогнат, те започнаха подготовката на Благотворителния ретро бал още в началото на месец декември. С много усилия, всички заедно се обединиха в името на една единствена цел - а именно, закупуването на уред вертикализатор за Детския дневен център за деца с увреждания - "Дъга" в град Ямбол.
С помощта на спонсори, приятели и роднини, дванадесетокласниците събираха средства в продължение на цял месец. Това им помогна да разберат, че в града ни все още има добронамерени хора, готови да помогнат, които приемат благотворителността присърце. А това са: "Язаки ООД", които дариха 2000лв., за каузата, и които се използваха за закупуването на още един вид уред- терапевтичен стол, "Елко ООД", "Уником", Адвокатски колектив- гр.Ямбол, "ВиК"гр.Ямбол, "График 2", Нотариус Лахтев, "Телеинфоцентър", "Първа Инвестиционна Банка", Салон за красота "6'th sense", "Bulgarian Real Estate", "Pizza Rock", Салон за красота "Валентина"- Галя Иванова, "Марк 1", "Имсти ООД"- Христо Христов, "Женя-Жи", Татяна Миланова, Клуб Валентин и др. Учениците изказват истински благодарности към тях и споделят, че без помощта им, не биха могли да се справят.
В навечерието на 22 Декември, преди Коледните празници, те проведоха Благотворителния ретро бал в клуб „Валентин". В събитието се включиха над 300 ученици и приятели на гимназията. Вечерта мина чудесно, изпълнена с много емоции, песни, танци и игри. Всички гости изказаха своите поздравления към организаторите. Окончателно събраната сума от учениците е в размер на 4 250лева.
В началото не очаквахме, че е възможно да надминем всички досега и да съберем толкова много средства в името на тази светла инициатива. След като пожънахме този успех, ние сме горди и удовлетворени от себе си, осъзнахме, че усилията ни са си заслужавали...И разбира се, не бихме могли да успеем без нашия незаменим класен ръководител - г-жа Снежа Рускова, която е един от родоначалниците на инициативата и беше неотлъчно до нас по време на благотворителната ни кампания. На 15 януари 2016 година дарението беше предоставено на дневния център „Дъга", прието с много благодарности от г-жа Атанаска Бонева, управител на социалния комплекс.
За финал, отново бихме искали да благодарим на всички включили се и допринесли за доброто дело от името на момчетата и момичетата от 12"б"клас.
Даниела Иванова


Email Drucken Twitter Facebook google\