Връзки

Анкета

Необходимо ли е гимназията да се преобразува?
 
УРОК ПО АМБИЦИЯ

16-02-12-sreshtaВ ГПЧЕ „Васил Карагьозов” – Ямбол се проведе среща разговор с журналистката Светослава Рудолф и предприемача Красимир Дачев. Поводът за гостуването беше свързан с представянето на първата книга от проекта на журналистката „Лица за милиони. Красимир Дачев”. Тази среща е първата за 2016 година с изявени и успели българи, част от инициативата на ръководството на гимназията „Уроците на живота или как да бъдем победители”, стартирала преди 2 години.

Учениците и учителите посрещнаха с много голям интерес експозетата  на гостите. Г-жа Светослава Рудолф представи своя проект „Лица за милиони” и сподели своите впечатления от съвместната работа с предприемача Красимир Дачев по първата книга от поредицата. Особено полезен и запомнящ за младите амбициозни възпитаници на гимназията беше урокът на г-н Дачев по амбиция. Сподели с учениците своите житейски истини за пътя към успеха, за първите спечелени пари и отговорността да управляваш милиони евро инвестиции, за цената да станеш успял човек, за родителите и децата, за училището и университети на живота и т.н. Учениците зададоха много въпроси, изразиха свои становища, участваха активно в дискусията къде е по-лесно да се реализираш и да успееш – в България или чужбина.

Срещата стана възможна благодарение на посредничеството на бившия възпитаник на гимназията г-н Панайот Балахуров. През  месец март ще се проведе следващата среща от инициативата.


Email Drucken Twitter Facebook google\